Huawei, GITEX GLOBAL 2024’te

Huawei, GITEX GLOBAL 2024’te “Dijital Bölüşüm – ICT Olgunluğu Ekonomik Büyümeyi Besler” başlıklı önemli bir makale sundu: Huawei, GITEX GLOBAL 2024’te “Dijital Bölüşüm – ICT Olgunluğu Ekonomik Büyümeyi Besler” başlıklı önemli bir makale sundu:

Yapay zeka, 5G-A ve bulut bilişim alanındaki atılımlar sayesinde fiziksel ve dijital dünyalarımız giderek daha fazla iç içe geçiyor. Dördüncü Sanayi Devrimi olarak bilinen bu yakınsama, iş dünyasını olağanüstü bir hızla yeniden şekillendiriyor ve küresel büyümeyi hızlandırıyor. Hatta, önümüzdeki beş yıl içinde dijitalleşme ve istihbaratın toplam küresel ekonomik büyümenin %70’ini oluşturması bekleniyor[1]. Enerji kullanımını optimize eden akıllı şehirlerden yapay zeka destekli tıbbi teşhislere kadar, etki şimdiden toplumların işleyiş şeklini değiştiriyor. Bu fırsatların farkına varan 170’ten fazla ülke, yapay zeka odaklı dijital dönüşüme odaklanan ulusal stratejiler geliştirmiştir.

Teknolojik ilerleme ve ekonomik büyüme arasındaki bağlantı, iyi bilinen bir yoldur. Buhar makinesinden montaj hattına kadar her bir sanayi devrimi ekonomik manzaramızı yeniden tanımladı. Bununla birlikte, mevcut dijital devrim, inovasyonun hızlı temposu ve şirketlerin operasyonlarını dönüştürme biçimleri üzerindeki derin etkisi nedeniyle çok büyük bir etkiye sahip.